Saturday, May 8, 2010

for my sis 'aqilah

Posted by cik ayu at 9:04 AM

this is an 'adhoc' order dr adik kat opis saya - 'aqilah. tetiba, smalam nak dekat pukul 5 ptg dia request nak order cupcake utk esok.. esok?(which means today la kan..) hehhehe... she's going back to j.b. today, nak celebrate mother's day ngan family kat sana. sebenarnya mcm tak mampu jek nak buat, tp cik ayu ni ada satu kelemahan.. susah nak tolak, or hampakan permintaan org.. especially permintaan adik yg baik n sweet mcm 'aqilah ni.. lg la susah. so smalam lepas office hour singgah jap kat kedai bakery supplies beli brg yg nak guna.

dan tepat pukul 2 pg, maka siap lah order utk cik 'aqilah kite ni (siap stay up lg kakak ni tau dik oiii.. hehe).. saya buatkan 'aqilah 25 pcs chocolate moist cupcake with buttercream topping (credit to kham for the recipe. blh tgk resipi nya kat sini). the design is by her, dia nak kaler turqoise, with colourful heart sprinkles dgn tag "Keluarga ku Sakinah"... how sweet kan.. to my dear adik, harap2 berpuashati.. :)

4 comments on "for my sis 'aqilah"

Yat Maria on May 8, 2010 at 10:11 AM said...

canteknyaa the cupcakes...untung ada kakak yg pandai cam ni...very sweet & nice colour..

cik ayu on May 9, 2010 at 1:17 AM said...

thanks maria! :)

raggedyanne on May 9, 2010 at 6:30 AM said...

the colour is so pretty!

cik ayu on May 9, 2010 at 1:14 PM said...

thanks raggedyanne! credit to 'aqilah for her colour choice :)

 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal