Tuesday, May 4, 2010

contest lg: cookies tin & cute animal cookie cutters

Posted by cik ayu at 8:20 PM
salam semua pembaca CupcakesChek,

disebabkan ramai sgt yg frust hari jumaat yg lepas. senyum sket semua... hehe.. :)

cik ayu akan adakan satu lg contest for the month of May (sempena bulan kelahiran cik ayu.. hehe). last 2 weeks, hari jumaat, my office ada function kat hotel di town.. meeting sebenarnya ni.. masa lunch break, cik ayu and the gang jenjalan la ke SSF, utk mencuci mata mengisi masa break yg panjang (2 jam kan break hari jumaat). masa jenjalan tu, cik ayu sudah jatuh cinta dgn satu cookie tin ni.. sgt la comel.. (itu la pantang saya, tak boleh tgk benda comel). tgk jek cookie tin ni terus rasa teruja sgt nak buat cookies. hisshhh...
dipendekkan cerita, for this contest ganjarannya ialah satu cookie tin comel yg bukan kosong tau! yg penuh dgn decorated shortbread mcm yg cik ayu pernah buat dulu. blh tgk kat sini. nanti ayu share recipe nya ok! anda boleh pilih utk alamatkan cookies ni kpd diri anda sendiri atau kpd org tersayang! best kan! :)

dan bukan itu saja. cik ayu bg skali ngan 3 cookie cutters yg kiut miut: a teddy bear, an elephant and a rhino.
seperti biasa, apa yg perlu anda lakukan hanyalah tinggalkan komen kat entry ni. saya akan menggunakan random.org integer generator untuk membuat cabutan nombor bertuah. jgn lupa tinggalkan alamat emel atau alamat blog anda dlm ruangan komen supaya saya dpt menghubungi anda nanti. :)

cabutan akan di buat pd hari sabtu, 29 may 2010 pd jam 12.00 tgh mlm waktu malaysia.


32 comments on "contest lg: cookies tin & cute animal cookie cutters"

Yat Maria on May 4, 2010 at 9:28 PM said...

choose me, me, meeeeeee...(angkat tangan tingi2)..rhagin & baik ati sungguh cik ayu ni adakan kontes..;)

MysDear on May 4, 2010 at 9:38 PM said...

nk join jugakk....hehehe...

syasya on May 4, 2010 at 10:26 PM said...

sangat suka melawat blog comel ni,banyak tips.anyway,good luck ya

S.y.U.R.a on May 4, 2010 at 11:33 PM said...

yihaa..
kalau ikot random..sangat susah la nak menang..
i bukan golongan bertuah sangat..hahaha..
pa pun sangat best~~

queserasera on May 5, 2010 at 7:40 AM said...

skali lagi.. tatau nk komen ape? hehe.. ~

erin on May 5, 2010 at 8:16 AM said...

waa...bestnye ada contest mcm nie..nak join boleh?first time nie...n tima kasih babanyak ye cik ayu sebab dgn adanya blog cik ayu nie saya banyak dapat tip n panduan utk mendeco kek...tima kasih banyak2

Leen on May 5, 2010 at 8:46 AM said...

salam....ayu..huhu...nak join gak lerr...rezeki di tangan Allah...walau secara random ni selalunya tak penah dapat heee....
anyway, thank u for sahring a lot of tips for a beginner like me...

Leen on May 5, 2010 at 8:47 AM said...

*Sharing*...tangan terkucil...heee

PertMuffin on May 5, 2010 at 8:54 AM said...

salam cik ayu..
kita pun birthday bulan nih tapi hujung la, 28hb mei..
eh, kita join giveaway awak ye.. :D

Wanieyra on May 5, 2010 at 10:29 AM said...

Salam ayu

Nak join lagilah ye. Hari tu ira dah join juga tapi tak bertuah, mana le tahu kali ni bertuah , kot2 lah..

Farah Nazim Bulya Nazim on May 5, 2010 at 1:11 PM said...

Salam kembali cik.ayu...

Tlalu excited+gumbira sesangat,mmg menarik hasil deco cik ayu..rasa2 bertuah tak saya?

miss raindrops ;) on May 5, 2010 at 1:57 PM said...

me again.hehe.

diana on May 5, 2010 at 2:09 PM said...

harap2 ade luck agaknyer...hihih..

xhn on May 5, 2010 at 4:14 PM said...
This comment has been removed by the author.
xhn on May 5, 2010 at 4:31 PM said...

sedapnyerrrrr!!
nak join..nak join... :D

my blog add : sweetzme.blogspot.com

Kak Rose on May 5, 2010 at 10:48 PM said...

nak gak cookies tin tu... harap2 ada rezekilah kali ni...kalau dapat munge yg kat atas tu lagilah cantek!

deathide on May 6, 2010 at 12:13 AM said...

blogwalking n suddenly found ur blog!!

so0o0o cantek!!thumbs up!*clap2* ^_^
ada competition plak tu!menarik!*tros bookmark ur blog*ngeeeeeeeeee :)
da lama berangan nk wat fancy cute kukis cm akak wat...ntah bila laa~

deathide on May 6, 2010 at 12:14 AM said...

chup2...
kukis tu deco guna royal icing ekh? o_0

Anna on May 6, 2010 at 10:08 AM said...

salam ayu... nak cuba nasib lg ler... hehe.... peace!....

KecIk on May 6, 2010 at 10:56 AM said...

huuhu.. coba jangan tak coba.. :D

icha choco on May 6, 2010 at 1:29 PM said...

salam ayu...nak cuba gak..mana tau dpt hadiah istimewa sempena ulang tahun bulan mei ni... ;)

♥♥azatiesayang ♥♥ on May 6, 2010 at 9:43 PM said...

salam Ayu...bestnya klu dpt tin comei ngan kukis buatan tgn Ayu....mesti sedapkan!fuh!fuh!biar k.atie laaa yg dpt...ngeeeee

umieamy@gmail.com on May 7, 2010 at 2:14 PM said...

salam..
cantiknya cookie box tu..beshhhnya kalo dapattttt...

Liesa @ SweetyFudge on May 10, 2010 at 9:14 AM said...

salam...nak jugak nak jugak...nak makan ur cookis shortbread tu..mesti yum yum kan!!..so cute la cookie box tu plus with cookie cuter yg comellss...
malisa.mazlan@gmail.com
http://sweetyfudge.blogspot.com

Azreena on May 11, 2010 at 5:07 PM said...

"Pleaseee....." *sambil melutut dan menghulurkan sekuntum ros merah* ;-p

Fazira introduced me to your blog =) It's so good to share all the baking&deco tips. TQ..TQ..

MysDear on May 16, 2010 at 5:14 PM said...

Bismillahirahmanirahim..nk try nasib..kalo x dpt pun..xde rezki lah tu..hehehe...cantik box tu..cute sgt..

Leenz Yusoff on May 21, 2010 at 6:33 PM said...

sy nk jugakkkk... nk jugakkkk...(sambil lompat2 kegirangan supaya tuah umah perasan akan diri sy yg terlalu excited nk join contest ni and nk dpt hadiah yg sangat cute itu....)

TheBubblyMe on May 25, 2010 at 4:27 PM said...

Salam Cik Ayu...kita pon nk mencuba nasib nie... kot kot menang.. dpt hadiah cute! and motivation utk buat cookies Yippie!! (^_^)V

Airiena Yahaya on May 27, 2010 at 8:14 AM said...

Saye! Saye! Saye! Hehe.. Sempat lagi ni cuba nasib..

daLYaLaMHa on May 27, 2010 at 3:22 PM said...

Cik ayu, i just review ur blog.and it was amazing.cookies, cupcakes, decors, and all the tips.hoping that i would be lucky to won the prize! ahakss.
choose me! :)

Shemmi on August 17, 2010 at 11:34 AM said...

sedehnye saya terlepas contest yg kiut miut nih!T_T
ni pun trjumpe blog cik Ayu psl dok google kueh Wajik Sirat yg saya nakkkkk sgt cari for Hari Raya...

T_T

*btw, cantik2 sungguh ur cakes...yummy!!!

cik ayu on August 17, 2010 at 1:21 PM said...

shemmi, lama dah contest nye tp hadiah blom pos lg.. (mintak ampun kak farah..)... hmm.. cik ayu takde resepi wajik sirat.. maktok slalu buat wajik biasa jek..

 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal