Saturday, September 27, 2014

bandung.. here we come!

Posted by cik ayu at 8:41 AM 0 comments
ini kisah kami sekeluarga ke bandung..
pose dulu sebelum naik kete :)
parking kete di stesen klia transit putrajaya.. naik lrt ke klia2.. *jimat parking!*
muke happy dpt naik 'ketapi'
alhamdulillah berjaya naik flight.. *mcm satu achievement besar jek..huhu.. tak mau cite sini... biarlah rahsia.. haha*
muka penuh konsentrasi nak order makan.. 
ni pak supir kami.. pak adi.. highly recommended, nak contact sila tinggal komen ya :)
ni tempat kami tinggal..  Aston Primera Pasteur Hotel. hotel bersih, staff peramah.. juga recommended! one of the downside maybe, location x dekat sgt ngan tempat nak soping2.. tp still reasonable la jaraknya..
view dr bilik yg bahaya utk parents yg ada anak lingkungan umur 7 - 3 tahun dan suke main air.. asal masuk bilik nak kolam, asal nak kolam mesti time masuk bilik.. (T____T)
tp asal balik bilik jek hari dah gelap... maka ahmad rayyan akan membuat panggilan telepon seperti di bawah :) *kengkonon mengadu ngan pak supir... please ignore the messy room ya!*

video
another view dr bilik... kiri jam 6 pg, kanan jam 9 pg waktu tempatan.. sini siang cepat malam pon cepat.. :)
ok.. cite jalan2 kite sambung lenkali ya!



Friday, September 26, 2014

lagi cerita deco2 pengantin...

Posted by cik ayu at 12:01 AM 0 comments
lg satu cerita sedih... huhu...
ni plan cik ayu utk main table pengantin utk makan berdamai..

ini hasilnya....
mana pergi huruf "R" & "W"??? kenape susunan pasu tu jd lain?? mana gi botol gantung2 kat tabir belakang?? *(T____T) nangissss...*
seperti biasa... semuanya tak sempat nak buat...
ape2 pon thanks pd mereka yg tolong susun pasu2 tu ya... seperti biasa, bg yg tak tahu plan cik ayu mmg rasa dah commel sgt dah ni :) cik ayu sorang jek nangis dlm hati... huhu..
ape pon alhamdulillah ramai yg puji cantek :)
all flower arrangements done by me :)


Tuesday, September 23, 2014

hasil pertapaan selama 3 tahun

Posted by cik ayu at 6:00 PM 0 comments
seperti biasa, tajuk entry tak boleh blah.. hehe..
rasanya hampir 3 tahun tak buat benda2 mcm ni.. bertapa.. biasa la, kalo dah stop tu nak start balik agak liat sket. ni pon sbb utk wedding adik ipar, kalo tak... huhu.. paham2 jek la..
 
3 tahun tak buat cupcake bnyk2, 3 tahun tak deco2 cupcake ngan cake.
 
ni yg cik ayu lukis.. theme: rustic wedding.
plan nye nak buat gini la kengkonon.. tp cake topper tu sbb last minute tak dpt nak engage org yg buatkan tu.. cik ayu try gak buat tp tak bape nak cung.. huhu.. so tukar plan cik ayu buat cake topper macam lain.
 
 
cupcake stand ni cik ayu buat ikut tutorial kat sini..
 
 
ni hasil akhirnya..
 
 
sedih nak cite.. bunga kat cake tu tak sempat nak cucuk.. :(
org yg tak tahu plan cik ayu rasa cantik sgt dah ni..
tp cik ayu terkilan tau.. huhu.. *nangis..*
ape2 pon ok la ni kan.. commel jugee... *ayat pujuk diri sendiri.. hehe*










Monday, September 22, 2014

my craft..

Posted by cik ayu at 12:12 PM 0 comments
tajuk entry tak blh blah... huhu.. *yo yo ooo jek*
pasalnye buat bendanye sket jek... setakat potong kain felt hitam ikut huruf pastu tempek kat sarung bantal.. tp naaaaak gak share.. hahaha.. poyos rasa...

this is for my sister in law wedding dais sebenarnya. masa buat tu takde la rasa cam lawo sgt.. *ada sket2 sebenarnya.. hahahhaha*

tp hari ni bila tgk gambo photog bagi.. ooowwhhh!! commel nyeeee... :)









Thursday, September 11, 2014

skill yg dah tumpul

Posted by cik ayu at 11:28 AM 0 comments
smalam dok cari rolling pin kecit ni dah setengah jam.. seb baik jumpa. kalo tak lenyek fondant pakai gelas la.. huhu...
3 tahun tak blogging, 3 tahun jugak la tak 'bermain' ngan fondant ni.. seb baik jadi :)
pink daisy for wedding cupcakes!


 


 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal