Tuesday, October 28, 2014

Bandung: Day 1

Posted by cik ayu at 1:06 PM 0 comments
touch down jek di bandung kami terus ajak pak supir gi breakfast..
budak ni suke la main pisau.. aduhhh..
lepas dah kenyang kami pon check-in hotel.. 
lepas check-in hotel, hantar beg dlm bilik, kami terus keluar.. 1st destination - Pasar Baru.
before tu hubby beli sim card indon dulu.. nanti senang nak call mesia & senang nak call pak supir.
tu hubby kat belakang (baju belang oren biru) bersama pak supir tgh beli sim card indon..
kat Pasar Baru takde amek2 gambo.. kejap sesangat.. rasanya mcm less than 2 hours kat sana.. pening dok lama2 situ, rambang mata, dan letih nak layan penjaja yg dok mengekor sana sini.. *lg2 la nak kena bawak perut ni*
masuk2 terus cari telekung yg mak mertua kirim (murah gile.. rm35 utk telekung sulam penuh siap ada beg), beli telekung travel buat ole2 (murah gile jugak.. rm6 jek se, kat mesia diorang jual rm29!!), beli kain sulam yg kakak ipar kirim (rm35).
lepas tu kami ajak pak supir gi makan.. kami request makan kat kedai biasa2 jek, tempat local slalu makan.. maka pak supir bawak kami ke sini.. lupa plak nama kedai tu, hehe...
setiap org dia bg set nasi sekali ngan teh o suam dan semangkuk air basuh tangan.. pastu kite pon pilih2 lauk kat atas meja tu.. nanti dia panaskan dan serve kat kite.. jemput2 jagung tu sungguh sedap!
lepas makan kami pon ke Rumah Mode, nak soping...lama gak la kat sana..
hubby pon soping sekali.. cik ayu jek x beli ape2, semuanya beli utk anak.. biasa la ibu pantang tgk baju budak2 comel2, jd tak ingat dunia.. hehe..
*kat sini pon xde amek gambo pasal dah tak ingat dunia kaannnn.. astaghfirullah..*

lepas tu kami ajak pak supir gi Anakecil plak..
kat sini lg la x blh tahan.. sbb semua baju budak comel2.. murah2 plak tu.. rasa mcm nak angkut satu kedai.. haha.. melampau btol..

dah habis soping, kami makan malam..
lps tu kami pon balik ke hotel dan ZzzzZZzzz.. hehe..



Saturday, September 27, 2014

bandung.. here we come!

Posted by cik ayu at 8:41 AM 0 comments
ini kisah kami sekeluarga ke bandung..
pose dulu sebelum naik kete :)
parking kete di stesen klia transit putrajaya.. naik lrt ke klia2.. *jimat parking!*
muke happy dpt naik 'ketapi'
alhamdulillah berjaya naik flight.. *mcm satu achievement besar jek..huhu.. tak mau cite sini... biarlah rahsia.. haha*
muka penuh konsentrasi nak order makan.. 
ni pak supir kami.. pak adi.. highly recommended, nak contact sila tinggal komen ya :)
ni tempat kami tinggal..  Aston Primera Pasteur Hotel. hotel bersih, staff peramah.. juga recommended! one of the downside maybe, location x dekat sgt ngan tempat nak soping2.. tp still reasonable la jaraknya..
view dr bilik yg bahaya utk parents yg ada anak lingkungan umur 7 - 3 tahun dan suke main air.. asal masuk bilik nak kolam, asal nak kolam mesti time masuk bilik.. (T____T)
tp asal balik bilik jek hari dah gelap... maka ahmad rayyan akan membuat panggilan telepon seperti di bawah :) *kengkonon mengadu ngan pak supir... please ignore the messy room ya!*

video
another view dr bilik... kiri jam 6 pg, kanan jam 9 pg waktu tempatan.. sini siang cepat malam pon cepat.. :)
ok.. cite jalan2 kite sambung lenkali ya!



Friday, September 26, 2014

lagi cerita deco2 pengantin...

Posted by cik ayu at 12:01 AM 0 comments
lg satu cerita sedih... huhu...
ni plan cik ayu utk main table pengantin utk makan berdamai..

ini hasilnya....
mana pergi huruf "R" & "W"??? kenape susunan pasu tu jd lain?? mana gi botol gantung2 kat tabir belakang?? *(T____T) nangissss...*
seperti biasa... semuanya tak sempat nak buat...
ape2 pon thanks pd mereka yg tolong susun pasu2 tu ya... seperti biasa, bg yg tak tahu plan cik ayu mmg rasa dah commel sgt dah ni :) cik ayu sorang jek nangis dlm hati... huhu..
ape pon alhamdulillah ramai yg puji cantek :)
all flower arrangements done by me :)


Tuesday, September 23, 2014

hasil pertapaan selama 3 tahun

Posted by cik ayu at 6:00 PM 0 comments
seperti biasa, tajuk entry tak boleh blah.. hehe..
rasanya hampir 3 tahun tak buat benda2 mcm ni.. bertapa.. biasa la, kalo dah stop tu nak start balik agak liat sket. ni pon sbb utk wedding adik ipar, kalo tak... huhu.. paham2 jek la..
 
3 tahun tak buat cupcake bnyk2, 3 tahun tak deco2 cupcake ngan cake.
 
ni yg cik ayu lukis.. theme: rustic wedding.
plan nye nak buat gini la kengkonon.. tp cake topper tu sbb last minute tak dpt nak engage org yg buatkan tu.. cik ayu try gak buat tp tak bape nak cung.. huhu.. so tukar plan cik ayu buat cake topper macam lain.
 
 
cupcake stand ni cik ayu buat ikut tutorial kat sini..
 
 
ni hasil akhirnya..
 
 
sedih nak cite.. bunga kat cake tu tak sempat nak cucuk.. :(
org yg tak tahu plan cik ayu rasa cantik sgt dah ni..
tp cik ayu terkilan tau.. huhu.. *nangis..*
ape2 pon ok la ni kan.. commel jugee... *ayat pujuk diri sendiri.. hehe*










Monday, September 22, 2014

my craft..

Posted by cik ayu at 12:12 PM 0 comments
tajuk entry tak blh blah... huhu.. *yo yo ooo jek*
pasalnye buat bendanye sket jek... setakat potong kain felt hitam ikut huruf pastu tempek kat sarung bantal.. tp naaaaak gak share.. hahaha.. poyos rasa...

this is for my sister in law wedding dais sebenarnya. masa buat tu takde la rasa cam lawo sgt.. *ada sket2 sebenarnya.. hahahhaha*

tp hari ni bila tgk gambo photog bagi.. ooowwhhh!! commel nyeeee... :)









 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal