Sunday, May 30, 2010

cookies utk pertmuffin =)

Posted by cik ayu at 2:05 PM
order ni dr pertmuffin.. hehe.. malu nak jual cookies ngan org2 yg dah terer baking nih.. sampai nerves2 rasanya.. haha..
pertmuffin nak cookies 40pcs.. tp cik ayu sgt2 tak sempat, hanya mampu buatkan 30pcs saja.. sori sesangat.. design? katanya yg simple2 and cute. apa yg terlintas dlm kepala cik ayu, nak lukis 5 petals daisy atas cookies nye nanti.. so, these are the cookies. sgt2 harap pertmuffin berpuas hati. to pertmuffin, hepi belated birthday ya!

nampak tak outline petals tu mcm berkilat2? cik ayu mekap guna coloured sanding sugar.

the packed cookies.

p/s: hmm.. actually, cik ayu kurang berpuas hati dgn my colour choice.. should have chose more vibrant colour instead of yellow. *sigh*

10 comments on "cookies utk pertmuffin =)"

Sari Yusa Ibrahim on May 30, 2010 at 4:13 PM said...

hebat cik ayu!

MysDear on May 30, 2010 at 5:13 PM said...

tetap comey~! cute..

raggedyanne on May 30, 2010 at 10:13 PM said...

cantiklah! c'mon, give urself some credit :)

PertMuffin on May 30, 2010 at 10:38 PM said...

salam cik ayu..
thanks sudi ambil order last minute.. cookies sama comel dengan tukang buat :D
yang penting, sedapp!!
kiss sama jannah yg cute tu ya..

cik ayu on May 31, 2010 at 6:13 PM said...

sari yusa: thanks! tak hebat mana pon.. hehe..
mysdear: comel ek? time kasih!
raggedyanne: thanks! really appreciate that!

time kasih semua... terubat rasa terkilan di hati.. huhu..

pertmuffin: time kasih.. mintak halal ape terkurang ek..
punya la kalut smalam sampai lupa nak tanya nama.. lps nih leh outing sesama ek.. hehe..
lissa majuk lg ke? sebenarnya dough tu dpt 32 keping, mmg ayu nak bg semua kat awak tp satu jatuh masa ayu angkat tray, lg satu pecah masa ayu tgh 'icing'kan dia.. :(
kiss sama jannah yg cute tu ya..>> will do! hehe..

PertMuffin on May 31, 2010 at 7:19 PM said...

cik ayu, nasib baik ada sorang officemate tak datang sbb MC... so ada la rezeki utk lissa. haha..

anyway, nama kita hawa :D
cookies mmg sedap.. nanti boleh order lagi ..

Cik Belle on May 31, 2010 at 10:14 PM said...

kak ayu! cookies ni sangat comelllll!!! definitely nak order untuk wedding pulak nanti. ehhee. tapi lambat lagi la.. =))

cik ayu on May 31, 2010 at 11:42 PM said...

thanks adikku cik belle =))

=) said...

comelnyer...! ni royal icing kan. seriously per piece RM1? =D

cik ayu on September 25, 2010 at 11:28 AM said...

cik senuym: hehe.. harga depends on the design.. email for quotation kay! =) pis!

 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal