Friday, August 6, 2010

my next project: part 2

Posted by cik ayu at 6:00 PM
terima kasih kepada kengkawan yg mendoakan kesihatan cik ayu. alhamdulillah hari ni dah alah nak mem'blog' =)

ni update utk project yg pernah saya mention dulu.
ini hasilnya:

apa yg cik ayu buat ngan bunga ni? i crystallized it. cik ayu cuba sekuntum jek dulu. nak tgk camne.. and i think it turns out great! bunga ni dah dikeringkan selama seminggu, but the bloom and colour still remains. now this flower is ready to be used as cakes or cupcakes decoration!

ni saje try main2, letak atas mini cake..

tp cik ayu dok bayang kalau mini cake tu balut ngan fondant kaler putih pastu buat stripes kaler tiffany blue menegak memanjang ke bawah dah tu buat dotted border, mmg cun! lebih kurang mcm mini cakes kat bawah ni.

source: google

p/s: hehe.. apsal bunga tu dah bertukar kaler? paham2 jek la.. bunga yg dolu tu dah layu, so terpaksa pesan ngan hubby beli yg baru kat pasar =)

2 comments on "my next project: part 2"

fara dean on August 9, 2010 at 10:37 AM said...

salam..sebab ayu engineer tu yg kek tu nampak perfect je..

cik ayu on August 9, 2010 at 7:08 PM said...

tengs fara! oowwhh.. terasa diawang awangan kena puji nih.. hehe

 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal