Tuesday, June 8, 2010

the making: atia's engagement cookies

Posted by cik ayu at 9:51 AM

alhamdulillah.. yesterday cik ayu selamat deliver cookies utk atia's engagement. has to be very careful.. cookies ni sgt rapuh.. tengok la, yg ni yg cracked masa cik ayu handle utk nak letak fondant.

oucchh!! the broken hearts.

step 1: letakkan lapisan fondant di atas cookies.

finally, the decorated cookies.. just nampak satu design jek.. lain2 design tenggelam kat bawah bekas.. =)

hopefully, atia berpuas hati even cookies tak cukup 30pcs.. really, rasa mcm nak nangis masa cookies tu cracked adikku.. =( dah la cookies tu kakak dah siap decorate. *sigh*

5 comments on "the making: atia's engagement cookies"

edi on June 8, 2010 at 10:43 AM said...

u rajin betul buat cookies nie.. i tak rajin sbb i tau leceh sgt ... part yg patah tu yg tak tahan tuuu.. huhuhhuh.. anyway, i love the ribbons! cantik sgt!

cik ayu on June 8, 2010 at 12:55 PM said...

tu la..mmg leceh, tp bab deco tu suke sgt buat.. ribbon tu mmg commey sgt, skali tgk mesti beli.. hehe.. ayu beli kat SSF.

PertMuffin on June 8, 2010 at 3:06 PM said...

bab cookies nih kita mmg tak reti sangat... tapi cuba cik ayu try cari resepi cookies yg durable sikit.. kena trial n error la..
sayang la cookies tu dah siap cantik2 patah pula. :(

Irma on June 8, 2010 at 3:50 PM said...

yg rapuh2 tu la sedap dimakan.. kalo keras nak gigit pun payah. yg dah cracked tu mesti masuk mulut hubby and jannah kan? heheheh .. rezeki namanya tu :)

cik ayu on June 8, 2010 at 9:51 PM said...

pertmuffin: tu la hawa.. kena trial and error resepi lain plak.. huhu..
kak irma: haha.. masuk mulut saya mmg dah bnyk kak irma, sampai kengkadang kenyang makan kukis, bukan kenyang makan nasi.. hehe..

 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal