Wednesday, June 2, 2010

another devil's food choc cake

Posted by cik ayu at 1:41 AM

ni order dr noraasmira (bukan nama sebenar.. hehe) a.k.a kak nora.. kakak kat opis saya yg sgt peramah, bubbly sokmo! hehe... katanya kek ni utk birthday emaknya hari ini.. (hari ni la sbb skang dah kul bape pg kan..). mcm ni coversation nye ptg smalam.. (lebih kurang la..)

kak nora: mariam, nanti birthday mak kakak hari rabu kakak nak order kek mcm mariam buat hari tu. sedap!

saya: hmm... okies.. (sambil buat keje kat pc). kak nora... rabu minggu depan ek?

kak nora: bukan.. rabu minggu ni..

saya: laaa... esok la! *rolled eyes*

kak nora: hehhehhehehe...

ini penangan saya bawak kek birthday ke opis aritu.. kak nora pon tergoda sama.. hehe.. kalau dulu topping nye fresh strawberry, skang kite pakai blueberry plak.. nampak sgt sedap.. =) biarlah kak nora yg menilai nanti ya.. kak nora request suh tulis 'happy birthday to my Emak'.. tp mcm biasa la, sbb handwriting cik ayu yg sgt 'lawa', tak mampu nak tulis sendiri atas kek.. maka dgn itu pakai tag jek la.. hehe..

p/s: satu jek gambar pasal tak larat dah... =)


14 comments on "another devil's food choc cake"

MysDear on June 2, 2010 at 10:54 AM said...

mesti sebab sgt nie...hehehe..tgk je dh terliur.

~anna~ on June 2, 2010 at 11:49 AM said...

ni cik ayu guna resipi yg ada kat sini tu yer? sedappppppnyer....

TheBubblyMe on June 2, 2010 at 1:24 PM said...

Cik Ayu it looks delicious!!!

Irma on June 2, 2010 at 4:45 PM said...

aduh.. terliur tgk cake tu.. congratulation ayu!! mesti bisnes sgt 'masyuk' skang ni :) i envy ur passion and determination. dah la sibuk baking.. sempat lg snap gambar n update kat blog. kalo dah minat x kira penat pun akak buat kan ..

Irma on June 2, 2010 at 4:45 PM said...

correction:

kalo dah minat .. x kira penat pun AKAN buat :)

cik ayu on June 2, 2010 at 7:55 PM said...

mysdear: InsyaAllah sedap.. hehe..
~anna~: resepi aritu la.. resepi berhantu.. hehe
thebubblyme: nampak sgt sedap kan =)
kak irma: hehe.. tu la kak irma, minat nye pasal. apa2 pon jadi.. =)

Azreena on June 8, 2010 at 11:39 AM said...

dah buat choc cake ni utk my mum's bday last saturday.nanti update. still not in the right mood.

cik ayu on June 8, 2010 at 9:54 PM said...

o ye ke azreena? sedap kan? nanti ayu dtg tgk ok! =)

Azreena on June 9, 2010 at 9:43 AM said...

thanks for the cake-tag idea too! saye buat utk engagement best-cousin saye =)

cik ayu on June 10, 2010 at 2:14 PM said...

sama2 kasih.. =)

Azreena on June 28, 2010 at 10:43 AM said...

baru je update last friday. ada cerita pasal devil's food choc cake http://cantiknyapurple.blogspot.com/2010/06/kak-junoookak-jun.html

many thanks!

cik ayu on June 29, 2010 at 10:42 PM said...

ayu pasti dtg tgk kek tuh! hehe..

Cik Bulat on October 1, 2010 at 2:48 PM said...

peh ! sedapnye. harga2 cake standard berapa eh cik ayu? hehe. cake. bukan biskut taw. hehe. cake2. euw. boleh design sndiri tew? hehe.

cik ayu on October 1, 2010 at 7:16 PM said...

utk kek cik bulat kena email kakak ye.. =) thanks!

 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal