Tuesday, June 1, 2010

ina's engagement mini cake

Posted by cik ayu at 1:09 AM
ini sample mini cake utk majlis pertunangan ina.. ina ni officemate cik ayu, lama dah sebenarnya ina booking cik ayu utk buat cookies ngan cupcakes utk majlis nya nih. terharu sgt pasal org percaya kat kite, walaupon kite ni taraf2 amatur jek.. hehe.
memula ina order cupcakes, tp cik ayu suggest kat ina utk buat mini cake. ina dok jauh dan cuti awal jgk la utk persiapan majlis nye nanti; mini cake ni tahan lama sket rasanya.

theme colour majlis ina is purple. cik ayu guna kaler pastel.. i like~ pastel colours =) design yg sgt simple and sweet.

disebabkan tak puas hati.. cik ayu mekap lg mini cake nih ngan riben.. huhu.. nanti cik ayu akan cari riben yg kalernye lg sesuai (ke dah sesuai dah ni?).. hehe.. but the concept is there.. =) to ina, hopefully u like it. any comment cik ayu terima ngan hati yg terbuka.. =)


p/s: hasil kerja kul 1 pg.. hehe

6 comments on "ina's engagement mini cake"

MysDear on June 1, 2010 at 7:13 AM said...

so cute.again! hehehe..kreatif jugak..sy belum sampai tahap wat yg cmnie lg..buat kek pun masih terkial2 lg..hihi :D

cik ayu on June 1, 2010 at 12:59 PM said...

thanks mysdear... takpe, slow2.. lama2 mesti blh! =))

PertMuffin on June 1, 2010 at 1:34 PM said...

cik ayu dah boleh tukar tagline kepada the journey of a profesional baker :)

cik ayu on June 1, 2010 at 7:12 PM said...

hawa, pro ke ayu nih? rasa hawa yg pro.. mcm2 blh buat.. kek bertingkat2.. hehe..

hidayah said...

nice n sweet.. :)
kak, sy dh email tanya quo utk mini cakes ni..

Cik Belle on June 2, 2010 at 9:40 PM said...

tatau pun kak ayu buat mini cake juge.. cantekkkk... saya mencari-cari orang yang buat minicake area seremban.. susah nak jumpa. hihi.. btw, comel betul minicake kak ayu! hee

 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal