Sunday, July 25, 2010

i need debottlenecking!

Posted by cik ayu at 2:01 PM
hmmm... sementara menunggu hubby keluar mencari kekasih hatinya yg lg satu ~ en. surat khabar, sempat saya buat entry nih.. huhu..

dulu cik ayu ada masalah nih.. cookies yg uneven ketebalannya. i need to roll out the dough like 3 - 4 (at least 2!) times nak bg puas hati dgn ketebalan cookies cik ayu. then cik ayu jumpa 2 btg kayu ajaib ni (maybe org pandang kayu ni cam sampah jek.. tp bg cik ayu ianya ajaib! huhu). problem solved!

tp problem lain plak timbul.. which has caused a real bottleneck!

oven cik ayu tak cukup besar! tau la kan, english cookies nih size nye besar sket, satu tray oven cik ayu tu just muat 6 keping jek tau.. huuiisshh..

order erin dlm entry sebelum nih buat cik ayu pikir sedalam2 nya ~ i need to debottleneck! cik ayu kena beli oven yg lg besar! or seek for a kitchen incubator perhaps?

p/s: pd yg pernah tanya cik ayu pakai oven apa ~ SHARP Model EO18K - rasa cam dah obsolete jek model nih.. haha..

1 comments on "i need debottlenecking!"

Anonymous said...

ayu, aku rsa ko kna beli oven besar..yg org slalu built in tu..dlm RM1600-RM2000 dh bole dpt tau..-yulie-

 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal