Wednesday, May 13, 2009

tv - satu keperluan ke?

Posted by cik ayu at 7:15 PM
boleh kah kite hidup tanpa rasa bosan kalau takde tv? hmmm... saya masih ingat lg masa saya di uni dulu.. kami ada tv dlm bilik (seludup la ni.. huhu). pastu masa saya mula2 kerja (masa tu thn 2004), barang yg kami beli dulu utk rumah sewa kami, tv. pastu masa saya transfer ke melaka, benda pertama saya beli utk rumah sewa saya, tv.
tp skang rumah kami takde tv. tv kami dah pon kami bg pd mak ngan bak masa derang dtg aritu. tv kat kg rosak, dah berbulan lama nya.. kesian bak, tak dpt nak tgk rancangan feveretnya - kalam suci di astro oasis.
so dgn rela hatinya kami bg tv kami. sebenarnya kami dah beli tv baru, tp sampai skang tak sampai2 lg.. takde stok.. bayangkan lah, ni dah nak masuk 2 minggu, tp jgn kata tv, kotaknya pon tak nampak bayang lg. memang lepas ni kompom saya takkan beli brg kat c*urts lg!! sgt2 slow, pastu tak pernah nak update status tv saya tu camne...
bile takde tv, mcm2 saya rasa:
- saya tak tahu dunia luar, pasal saya takde masa baca paper, so harap tgk berita kat tv jek..
- masa lambat berlalu, sedikit bosan kengkadang..
- jannah lebih bnyk masa main dgn saya (pasal jannah suke tgk iklan, kalo iklan keluar, memang mata dia takkan lepas dr pandang tv, dan bayangkan lah brape bnyk iklan ada dlm setiap rancangan tu kan...)
- saya ada masa nak mem'blog' pasal tak leh layan tv.. huhu
haa.. hari ni hubby forward msg ni kat saya. 'kamu boleh datang ambil camera kamu. sudah siap baiki. from fotokem mahkota parade..' hehe.. akhirnya! so lepas ni InsyaAllah saya akan mula ber'karya' kembali... (rasa2 mcm fondant dlm simpanan saya dah expired jek! huhu)
saya plan nak bake cupcake utk birthday saya.. kite tgk hasilnya nanti mcm mana ye.. huhu...

4 comments on "tv - satu keperluan ke?"

hubby said...

huh! hubby dah basuh manager courts tuh... marah bukan main tadi (dicampor bengang sistem saye tak mengeluarkan output seperti yang diharapkan... so 2X hot) padan muke dia....esok dia update hubby thru phone...

queserasera on May 15, 2009 at 8:43 AM said...

heh, x dak tv? patut la rajin benor memblog. hehe.. xpe yu, busan2 pasang dvd kat komputer pun ok pe.. ;)

INA said...

SELAMATTTTT HARI JADIIII ESOK!... hehe ayu dah 30.. takper sweet 30

cik ayu on May 16, 2009 at 9:57 PM said...

thanks ina!

 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal