Tuesday, May 5, 2009

entry selepas pulang dari kursus

Posted by cik ayu at 9:58 PM
saya baru pulang dari kursus selama dua hari di bangi.. kelas habis pukul 1 tgh hari. then saya drive ke puchong, nak ambil jannah kat rumah kak nana. pukul 3.30 ptg lepas solat dan sembang2 ngan kak nana, saya drive balik ke melaka. sampai rumah lebih kurang pukul 5.30 ptg. dpt msg dari hubby - washing machine kami yg kat kedai elektrik tu dah siap dibaiki. pukul 6.00 ptg saya dan pak itam pergi ke kedai elektrik utk ambil washing machine. lepas tu kami ke cheng, pak itam nak bank in kan cek elaun yg baru diterima hari ini. dan baru sekarang saya berpeluang utk on laptop saya dan mem'blog', jannah pon baru jek tido.
ada peristiwa menarik masa saya keluar dari kedai elektrik tadi. ada seorang lelaki tegur saya, "awak fatimah kan?"... alamak, sape dia ni... betul ke tak org ni.. fatimah mana la plak ni... saya pandang pak itam dgn muka blur.. lepas tu lelaki tu cakap, "awak org endau kan, org teriang".. tang ni mamat ni betul la plak... kg saya memang kat teriang, endau. saya tambah blur. pastu pak itam kata, "kakak, tu faizal rej*b la..". ooo... ye ke, saya ingat nama tu, nama salah seorang student masa saya sekolah menengah kat kg dulu (obviously bukan budak kelas saya)... tp muka org nya mcm mana, memang saya totally, 110% lupa.. hehe...
tetiba rasa dunia ni kecik sgt... blh pulak jumpa budak skolah dulu.. walaupun dia tak ingat nama saya.. (fatimah???.. huhu) tp dia masih ingat lg muka saya, adakah maksudnya muka saya masih lg muda remaja seperti dulu? hua..hua..hua....

2 comments on "entry selepas pulang dari kursus"

queserasera on May 7, 2009 at 12:49 PM said...

aku rs dia ing nama ko, cuma tersilap express. instead of MARIAM, dia ingt FATIMAH, hehe.. dua2 pun nama klasik pe.. ;)

cik ayu on May 9, 2009 at 8:58 PM said...

tu la... aku rasa dia mcm ingat nama aku cam nama2 yg klasik... so dia bantai jek la FATIMAH tu... mcm lagu jefrydin.. OH! FATIMAH... hahhahhaha...

 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal