Friday, May 15, 2009

laskar pelangi the movie

Posted by cik ayu at 6:44 PM

hari ini saya berpeluang menonton filem ini. saya tgk muvi ni di training center hall di tempat kerja saya. aktiviti ni anjuran persatuan wanita bersama badan kebajikan islam di tempat kerja saya. malangnya, saya hanya sempat tgk separuh..(pasal tgk ni time lunch break... so x sempat abes satu muvi tuh). next week derang sambung balik..

sebelum tayangan

saya: ko penah tgk cite nih? mcm best jek...

cik sarah: company ko beli cd nye ke? ori ke cetak rompak? hehe. aku tringin nk tgk. baca novel dia yu, best. tangkap leleh gak, ada part2 nye la, sedeh... huhu. tp best lah. ada sequel jugak, lg 3 buku, andrea hirata tu wat tetralogi, tp yg muvi ni dr novel no 1 tu je. sambungan dia ialah bila bebudak tu dh besar, sang pemimpi, edensor ngn mariamah karpov. aku baru sampai edensor separuh, mariamah karpov xdak versi melayu lg, versi indon je skrg hehe... aku nk p tgk kat pp* la mggu depan! hahaha

saya: kalo cenggitu aku nak tgk la ari ni...

cik sarah: hehe. slmt nonton! kirim salam sama ikal dan lintang ya hehe..

selepas tayangan (yg tak sempat nak habis itu..)

saya: sarah... aku dah tgk laskar pelangi tuh.. tp tak sempat abes... sambung next week... best2... awal2 jek dah hampir ternangis... ternangis pasal happy, akhirnya harun dtg menyelamatkan keadaan... tak sabor nak tunggu next week.. td tgk sampai depa menang carnival tu jek.. pastu dah kena stop.. takde sub-title melayu, so aku rasa ni dia dpt dr indon kot cd nye... berguna la gak perkataan2 jawa yg blajo ngan gee dulu.. haha..

cik sarah: bestnye dpt tgk laskar pelangi. aku entahlah bila nk tgk, patut aku pesan kat bibik aku carikan dvd laskar pelangi kat medan tu kan? huhu. japgi aku nk try sms dia la haha.


p/s: sarah... cuba ko teka yg mana lintang yg mana ikal dlm gambo tuh... (between yg 3 org yg kat tgh tuh..) huhu..

2 comments on "laskar pelangi the movie"

queserasera on May 16, 2009 at 4:54 PM said...

ikal yg tgh la kot, dia watak utama. hehe. lintang, errr... baju merah kottt.. huhu

cik ayu on May 16, 2009 at 7:54 PM said...

ya btol! yg tgh tu ikal... yg baju merah tu mahar.. ko nampak yg tergantung kat leher dia tu, yg kaler itam tuh,tu radio dia... lintang yg baju hijo.. huhu
aku try cari dvd nya kat speedy video td.. tp hampa..

 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal