Sunday, May 10, 2009

selamat hari ibu mak!

Posted by cik ayu at 10:35 PM
hari khamis yg lalu mak dan bak dtg dari kg. tujuan utama, nak hantar stok ubat pak itam, sambil2 tu boleh la jenjalan kat melaka ni.
hari jumaat kami shopping, hari sabtu kami ber'barbeque' di pantai kundur (lg skali ye kawan2.. huhu). bak suke... bak kata,"kakak, kalau panjang umur, hari raya nanti kakak buat mcm ni ye..". nampaknye, memang resepi yg ku cilok dr internet tu, menjadi. huhu. dan hari ni kami rest.
esok mak ngan bak akan balik semula ke kg. sekejap jek rasa nya. this year saya dapat sambut hari ibu dgn mak. selamat hari ibu mak! takde ape yg dapat saya bg setanding dgn kasih sayang mak selama ni. hanya sepasang baju yg tak seberapa harganya. (tak plan pon sebenarnya nak bg baju tu, cuma masa ke kedai kain utk beli kain baju maktok, saya tanya mak kalau2 ada yg dia berkenan.. mcm biasa. mak pilih kain kaler hitam.)
kepada kawan2 saya yg belum bergelar 'ibu'... selamat hari ibu kpd ibu2 mereka.
kepada kawan2 saya yg ibu mereka sudah kembali ke rahmatullah.. saya doakan semoga roh ibu mereka dirahmati Allah. Al-Fatihah.
kepada kawan2 yg dah jadi ibu (macam saya!)... saya ucapkan selamat hari ibu!


"A mother is a person who seeing there are only four pieces of pie for five people, promptly announces she never did care for pie."
-- Tenneva Jordan

2 comments on "selamat hari ibu mak!"

Irma on May 11, 2009 at 5:50 PM said...

Salam ayu. Ape kaba? waah..buat bisnes cupcakes ker skang? tak sempat nak baca entry ayu yg lepas2 lg. nanti lah.. kot2 bleh jumpa hasil keje cupcakes ayu :)

anyway.. happy mothers day

cik ayu on May 11, 2009 at 6:16 PM said...

salam kak irma... mana ada bisnes kak irma. saje je buat sbb minat. tak pernah jual pon..
kak irma, 2nd baby boy ke girl?
happy mothers day jugak!

 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal