Thursday, April 29, 2010

freebies: cupcake liner template

Posted by cik ayu at 9:08 PM

slalu nya susah saya nak cari cupcake liners yg comel2.. geram jugak bile tgk cupcake liners yg dijual kat negara omputeh tu, cute2 belaka.

hobby saya salah satunya, suke sgt la kumpul wrappers yg comel2. so di sini saya ada satu projek d.i.y yg senang utk anda ikuti. anda hanya perlu gunakan template cupcake liner yg blh anda download di bawah entry ini. dan kemudian ikut step ini:

1. barang2 yg diperlukan: gunting, template cupcake liner yg telah digunting, gam dan wrapper mengikut citarasa anda. 2. tekapkan template cupcake liner di atas wrapper dan kemudian gunting mengikut outline template td. hasilnya mcm yg kat bawah ni.3. kemudian lekatkan bahagian badan cupcake liner (yg panjang tu) kpd bahagian bawah cupcake liner (yg bulat tu). dan inilah hasil nya! cupcake liner yg comel! ooo.. saya trim bahagian atas cupcake liner tu dgn gunting craft supaya jd lebih menarik. peringatan: cupcake liner ni hanya utk tujuan deco tau, tak blh masuk dlm oven! hehe..

selamat mencuba!

klik di bawah ni untuk download cupcake liner template anda!

Download

p/s: nampak tak cookie tin yg kat belakang cupcake liner tu? nantikan CupcakesChek next contest/ giveaway ok!

6 comments on "freebies: cupcake liner template"

MysDear on April 29, 2010 at 11:32 PM said...

so kreatif! :)

cik ayu on April 30, 2010 at 12:49 AM said...

thanks dear!

Yat Maria on April 30, 2010 at 7:04 AM said...

another great craft...thanks for sharing..boleh lah I kerah dua orang nieces I to tolong..fun kan?? a great craft...:)

cik ayu on April 30, 2010 at 7:25 AM said...

maria,mmg sgt sronok buat benda ni... :)

Leen on April 30, 2010 at 11:17 AM said...

so cute,,,,so creative ...
bagus gak idea ni, kalau tak bosan gak dgn corak2 yg ada kat bakery shop..ngeeeeee....

cik ayu on April 30, 2010 at 3:12 PM said...

leen, btol btol btol.. hehe.. thanks dear :)

 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal