Thursday, April 15, 2010

cupcake tag

Posted by cik ayu at 8:25 PM

ramai yg tanya saya dr mana saya dapat cupcake tag saya yg cute tuh.. mcm yg saya guna kat sini, sini dan sini. so di sini saya akan share bagaimana saya buat cupcake tag. generally, ada 3 cara or sources:

1. hand-made: saya design dan buat sendiri. mcm yg kat bawah ni. 2. stickers: kalau saya jumpa sticker yg comel2, saya akan beli.. blh la dikatakan saya ni stickers collector. kalau ada event yg sesuai theme nya dgn sticker tu, so saya akan guna sticker ni utk buat cupcake tag. contohnya mcm yg kat bawah ni.

3. wrapping paper: slalu gak saya guna cut-out dr wrapping paper utk buat cupcake tag. dan kat bawah ni contohnya.. selamat mencuba!

8 comments on "cupcake tag"

neena on April 25, 2010 at 12:36 AM said...

I love what u did, so amazing, creative, i'm inspired and motivated & always have an open mind to move forward for a better future....amin.

cik ayu on April 25, 2010 at 12:09 PM said...

thanks neena... really appreciate what u've said! :)

kaksu on April 25, 2010 at 12:38 PM said...

salam cik ayu, tq singgah umah akak. orang mersing gak??? area mana.
cantik2nya cc kat sini... akak nak jugak belajar watlah... boleh ayu ajar hehe...
balik mersing singgahlah umah akak.

cik ayu on April 25, 2010 at 2:32 PM said...

saya org endau kak...husband org tenglu.. nanti blk kg saya msg akak ek.. hehe..
buat benda ni senang jek kak... nanti kite blaja sesama. InsyaAllah..

kaksu on April 25, 2010 at 7:15 PM said...

orang tenglu??? husband akak pun orang teglu...tenglu laut. entah2 sedara kot...

cik ayu on April 25, 2010 at 11:01 PM said...

kak su.. rumah mak mertua saya kat tenglu, bt 6 (husband yg kata ni.. hehe, kalo x tak tau gak..)hehe.. mak mertua saya ustazah pencen, cikgu noraini.. kalo2 la kak su nak risik2.. hehe...

Mimis on April 27, 2010 at 7:14 PM said...

So cute awak punya cupcake tags. Harap saya boleh menang Kit ni.. yeehaaa..

cik ayu on April 27, 2010 at 8:07 PM said...

mimis.. tinggal komen kat entry atas ni ok!

 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal