Thursday, September 16, 2010

kembali... & kisah jannah dan bateri

Posted by cik ayu at 10:26 PM

salam semua..

i'm back! for the past one week cik ayu tak berkesempatan nak check email even nak bukak blog nih pon tak sempat, cuti raya sakan ya! hehe.. so kepada peng'email' CupcakesChek sekelian.. malam ni cik ayu balas ok.. InsyaAllah.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kisah jannah dan bateri

watak2: jannah, ayah, mama (sebagai pemerhati)

lokasi: rumah nenek jannah

props: topi dilengkapi dgn kipas dan sunglass (imej dr google)

di suatu hari, di petang hari raya.

jannah: ayah, dah rosak. kipas dah tak pusing lagi (sambil mengunjukkan topi berkipas dan ber'sunglass' itu)

ayah: ni bukan rosak ni. bateri kipas ni dah habis ni rasanya. (sambil membelek2 topi tersebut)

jannah: hmm... meh jannah tgk. (merampas topi dr tangan ayah, lalu membuka compartment bateri di atas topi tersebut)

jannah: haaa.. ni ada lg bateri (sambil menunjuk kepada dua biji bateri dlm compartment tersebut)

mama: (senyum)

ayah: (tepuk dahi)

-tamat-

p/s: dan semenjak dr hari tu, segala ape yg tak menyala, tak berpusing, tak berfungsi (dgn tenaga elektrik), jannah akan kata, "mama, bateri dah habis".



3 comments on "kembali... & kisah jannah dan bateri"

K.Nor on September 17, 2010 at 4:55 PM said...

hehehhe.. lawak kan anak2 ni :)

MysDear on September 18, 2010 at 6:07 PM said...

Assalamualaikum...

Salam aidilfitri buat cik ayu sekeluarga...

comel jer jannah ni..hehe

cik ayu on September 20, 2010 at 9:27 PM said...

k.nor : tu la kak nor.. lawak sungguh.. ni sambungan cite dia >>

ayah: bukan habis secara fizikal la..

jannah: %$#!@#&*!! (kebingungan)

mysdear: wsalam, salam aidilfitri utk awak jugak =)

 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal