Wednesday, September 22, 2010

dekat di hati..

Posted by cik ayu at 4:38 PM
i have my own reason when i decided to join the charity sale initiated by Anne. bila sebut OKU, there are three people in my life yg slalu dekat di hati..

arwah adik perempuan cik ayu ~ kemalangan yg dialami arwah pd umurnya 5 thn menyebabkan ketulan darah beku dlm otak arwah. after surgery to remove the blood clot, she was diasabled on half of her body. lama-kelamaan, arwah dpt bergerak sedikit demi sedikit. tp hingga akhir hayatnya pd usia 15 thn, arwah masih tak mampu utk gerakkan tangan kirinya dgn baik. Al-Fatihah.

adik ipar cik ayu ~ dilahirkan istimewa dgn down syndrome. sgt suka cerita P.Ramlee. i think he is P.Ramlee's number one fan, he watches P. Ramlee's movies everyday! sgt up to date dgn AF juga. =)

adik cik ayu ~ diagnosed to have schizophrenia when he was 18. his condition fluctuates. he really depends on medication (i think for his life time). my mom's and dad's sidekick kat kg =). and recently, his illness has coming back.
ya Allah! tabahkan hati ini.

dan ini org yg tak terjejas dgn situasi apa sekali pon.. pemberi semangat mama..

2 comments on "dekat di hati.."

fazira on September 23, 2010 at 8:47 AM said...

al Fatihah

semoga ok2 semuanya, insyaAllah..

ayu, tiba² aku tringt ms kat ppp dulu, ms mula² masuk, yg kita kena buli ngn kak ami ngn the geng (termasuk kakak yg rupanya mcm perogol bersiri tu, haha, lupa dah apa nama dia).. ada satu tu yg derang suh tutup mata dan wat apa2 aksi berterusan, sambil jwb soalan yg derang tanya. the last Q was, ada x dlm family korang yg OKU. aku ingt, ko sorg je jwb adik ko sakit. yg len sume ckp xde. pastu kakak² tu kata,"abes tu, korang ni apa?" haha. gilos la depa tu. mmg pembuli tahap gaban. huhu.

cik ayu on September 25, 2010 at 11:27 AM said...

sarah,seriously aku dah lupa kisah tu.. bile ko cite baru cam recall balik.. kakak mcm perogol bersiri- rambut mengerbang, slalu pakai sleeveless ngan bermuda tu jek kan.. mmg menggerunkan.. haha..
awat ntah sedih baca entry ni balik.. (rasa cam nak delete pon ada.. haha) ko buat aku senyum dlm tangisan.. =)

 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal