Saturday, April 23, 2011

warna2 pilihan cik ayu.. =)

Posted by cik ayu at 8:15 PM
alhamdulillah... akhirnya, rumah cik ayu dah siap dicat.. skang dah tak pening2 kepala lg.. kalau tak tu everyday dok tgk catalog cat.. pening nak pilih kaler.. and finally, inilah kaler2 nye.. cik ayu pilih kaler - cool neutral: shades of grey..
camne blh pilih kaler ni? camni, masa cik ayu gi kedai jual wallpaper ari tu, cik ayu berkenan ngan satu wallpaper nih.. kena ngan theme cik ayu ~ modern classic =) cehwaahhh.. wallpaper tu kaler grey (lupa nak snap gambar masa kat kedai tu).. so kalau nak amek wallpaper tu, kaler dinding pon kena la matching kan? so.. sbb tu la cik ayu pilih kaler ni.. meh kite tgk meh..


this is for the living room - Song Porcelain (Pearl Glo) by ICI Dulux
yg kat dinding naik tangga tu cik ayu guna tone yg gelap sket - Roma Haze (Pearl Glo) by ICI Dulux
for the kitchen - Touch of Grey (Pentalite Easy Clean) by ICI Dulux

sneak peek utk kitchen cik ayu =) contactor dah pasang kabinet tp table top blom masuk lg.

bilik bawah - Soothing White (Light & Space) by ICI Dulux

bilik 1 (tingkat atas) - Pacific Breeze (Light & Space) by ICI Dulux

bilik 2 (tingkat atas) - Morning Blend (Light & Space) by ICI Dulux.. cadang2 nya ni akan jd bilik Jannah =)

master bedroom - Soft Fleece (Pentalite Easy Clean) by ICI Dulux

so ini lah kaler2 yg akan menemani hidup kami sekeluarga sehingga la ada bajet nak cat baru.. (huhu.. ada hati lg tuh..) nanti cik ayu share tips on how to choose the colour, dan juga tips tentang jenis cat yg mcm mana sesuai utk rumah anda =)



0 comments on "warna2 pilihan cik ayu.. =)"

 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal