Friday, August 21, 2009

salam ramadhan

Posted by cik ayu at 2:20 PM 2 comments
hehhehehe... lepas melawat blog cik sarah jap td, terasa mcm nak gak buat entri nih... (tajuk pon sama, tu yg tak tahan tuh.. huhu)

selamat menyambut ramadhan kepada semua umat islam.. kepada mak, bak ngan pak itam kat kg (ingat lg masa dok sensorang dulu mak slalu tepon kejut bangun sahur.. hehe), kawan2 (teringat time uni dulu bangun sahur makan nasi kerabu koboi jek tetiap ari.. huhu), hubby (this year first day pose kite dpt pose sama ek!) dan sesiapa saje yg mengenali diri ini (ayat standard la nih)

everytime ramadhan datang saya slalu azam tanak ponteng terawih (except waktu ke'uzur'an ye..) dan khatam 30 juzu' al-Qur'an dlm bulan yg mulia nih. tp setiap kali itu jugak la saya tak dpt nak memenuhi azam itu.. bagaimana dgn tahun ini? sama2 la kite doakan...

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat ku lalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpin lah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita mohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah
Dengan rahmatMu oh Tuhanku
Ku tempuh jua

Wednesday, August 12, 2009

what colour is this?

Posted by cik ayu at 10:09 PM 3 comments
hari ini satu lagi spesis bunga kemboja di taman saya mekar.. seronoknye! ini yg semangat nak start semula misi mengumpul spesis2 bunga kemboja nih.. tp tu la.. kawasan rumah dah sesak.. nak tanam kat mana lg ek? (pernah gak terpikir nak tanam atas tanah kat depan rumah nih... huhu)

Wednesday, August 5, 2009

ada rezeki saya (lagi..)

Posted by cik ayu at 7:40 PM 6 comments
2 minggu lepas saya kehilangan hp.. ini gambar hp saya yg hilang itu. (konon masa beli ni nak yg touch screen.. nampak mcm best, huhu)

jadi saya terpaksa la membeli hp yg baru.. ini gambar hp baru saya. terpaksa saya membeli yg ada keypad setelah me'realize' akan kepayahan menaip msg menggunakan touch screen.. huhu.. (tp masa beli salesman tu pesan, jgn msg2 guna hp ni kalo tgh drive.. saya rasa pon gitu gak, pasal keypadnye bnyk, agak mengelirukan)

belom abes cite lg...(pasan tak cite saya kat atas ni tak kena ngan tajuk entry ni?) ok sambung. kelmarin saya menerima panggilan (di talian tetap rumah saya), org itu telah menemui hp saya! rupa2 nye saya tercicir hp tu kat dlm meeting room.

alhamdulillah.. ada rezeki saya... sgt2 bersyukur, walaupun dah terbeli hp baru... kalo beli lambat sket pon ok kan.. tp tu la, di zaman skang ni tepon tu dah jd mcm nasi.. tak boleh takde lama2.. huhu

 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal