Friday, August 21, 2009

salam ramadhan

Posted by cik ayu at 2:20 PM
hehhehehe... lepas melawat blog cik sarah jap td, terasa mcm nak gak buat entri nih... (tajuk pon sama, tu yg tak tahan tuh.. huhu)

selamat menyambut ramadhan kepada semua umat islam.. kepada mak, bak ngan pak itam kat kg (ingat lg masa dok sensorang dulu mak slalu tepon kejut bangun sahur.. hehe), kawan2 (teringat time uni dulu bangun sahur makan nasi kerabu koboi jek tetiap ari.. huhu), hubby (this year first day pose kite dpt pose sama ek!) dan sesiapa saje yg mengenali diri ini (ayat standard la nih)

everytime ramadhan datang saya slalu azam tanak ponteng terawih (except waktu ke'uzur'an ye..) dan khatam 30 juzu' al-Qur'an dlm bulan yg mulia nih. tp setiap kali itu jugak la saya tak dpt nak memenuhi azam itu.. bagaimana dgn tahun ini? sama2 la kite doakan...

Ku mengharapkan Ramadhan
Kali ini penuh makna
Agar dapat ku lalui
Dengan sempurna

Selangkah demi selangkah
Setahun sudah pun berlalu
Masa yang pantas berlalu
Hingga tak terasa ku berada
Di bulan Ramadhan semula

Puasa satu amalan
Sebagaimana yang diperintahNya
Moga dapat ku lenturkan
Nafsu yang selalu membelenggu diri
Tiada henti-henti

Tak ingin ku biarkan Ramadhan berlalu saja
Tuhan pimpin lah daku yang lemah
Mengharungi segalanya dengan sabar
Kita mohon pada Tuhan diberikan kekuatan
Ku merayu pada Tuhan diterima amalan

Selangkah demi selangkah
Dengan rahmatMu oh Tuhanku
Ku tempuh jua

2 comments on "salam ramadhan"

queserasera on August 21, 2009 at 2:46 PM said...

hehe. slmt2... setiap kali pose gak trigt pengalaman jln ramai2 p terawih kat mesjid utp, huhu. indah sungguh. mmg xkn dpt dilupakan insyaAllah ;)(tp skrg aku mmg malas p terawih la, huhu..)

cik ayu on August 21, 2009 at 3:07 PM said...

waa.. pantasnye ko mengepost di blog aku.. huhu..
sebenarnya sarah.. aku ni rasanya tak dpt nak pose first day.. hehe

 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal