Monday, December 6, 2010

mengajar tp belajar

Posted by cik ayu at 9:47 PM

mama : *eh! kenapa plak laptop ni off. ni si kecik ni la kot yg off kan* (jannah mmg suka off laptop mama)

mama : jannah off computer mama ke?

jannah : tak..

mama : jannah tutup computer mama? (rephrase soalan, maybe jannah tak faham ape itu 'off')

jannah : tak.. (muka berkerut)

mama : jannah ada usik computer mama tak? (rephrase soalan lg..)

jannah : tak.. (muka tambah kerut mcm nak nangis)

mama : iye ke? lenkali jgn off computer mama.. (i was 100% sure, jannah yg off laptop tu... niat nya, konon nak ajar jannah jgn sorok kalau buat salah, cakap terus terang)

jannah nangis.

mama : okay, say i'm sorry..

jannah : i'm sorry mama..

mama : it's okay..

mama senyum (puas hati agaknya) sambil jari menekan butang 'on' pd laptop. mama masuk dapur. 5 minit lepas tu. tgk laptop... OFF. tgk power cord laptop.. UNPLUGGED. Ya Allah! Astaghfirullah!

mama : jannah... mama mintak maaf..

jannah : okay... (sambil senyum)

mungkin jannah tak faham apa maksud maaf, jauh sekali utk faham kenapa mamanya mintak maaf.

mama konon nak mengajar, tp sebaliknya mama yg bnyk 'belajar' hari itu.



2 comments on "mengajar tp belajar"

mummyseri on December 7, 2010 at 7:18 AM said...

Salam maal hijrah buat cik ayu sefamily..
kite pon pernah berlaku kes cam ni..

cik ayu on December 21, 2010 at 8:19 PM said...

salam maal hijrah kembali... (harap blom terlambat.. hehe) tu la.. bile jd gitu cam syahdu plak =)

 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal