Thursday, December 2, 2010

kes ni yun nam hair care pon tak leh tolong

Posted by cik ayu at 6:21 PM

begini kisahnya. mama kat dapur basuh pinggan, ayah kat luar rumah dok belek2 pokok2 dia. tiba2 jek dengar ayah jerit,"mama...!!" (ayah jannah ni suka sgt jerit2 gaya saspen). mama menyahut,"apa dia?" (pasal dah biasa ngan ayah jannah yg most of the time jeritan saspen nye tu tak bersebab pon, saja buat gimik). cik ayu maintain basuh pinggan (kerja yg kalo dah start susah nak stop..huhu). "tengok jannah buat ape nih...!!". oohh... sekarang baru btol2 saspen. jenguk2 jek kat depan, al-kisahnya jannah dah potong rambut dia sendiri! adehh! dah le dalam masa terdekat nak gi kenduri kawen adik ipar.

banyak ke rambut yg digunting? hmmm.. cukup la utk buat kepala jannah jd camni..

mulai hari itu, rambut jannah disikat ikut style mantan Menteri Kementerian KerjaRaya tuh. dan dgn sebab itu juga, terpaksa la cik ayu melabur utk hair band jannah sebagai medium utk menutup kebotakan itu. spec hair band: haruslah cukup lebar utk tutup itu botak.

p/s: walaupon cik ayu tutup CupcakesChek for order tp cik ayu masih ber'blogging' ya =)


2 comments on "kes ni yun nam hair care pon tak leh tolong"

Tasya said...

sama kes ngan Qistinalah Mariam...Qistina masa umur dia 3 tahun pun dia gunting rambut sndr...lagi byk dr rambut jannah...tp dia tak menjerit suspend....dia diam jer...tu kitorg taulah ada benda pelik/misteri dia tgh buat...huhu...

cik ayu on December 3, 2010 at 8:44 PM said...

tasya, tu la.. ingat lg tasya penah cite pasal Qistina dulu. hehe..

 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal