Monday, July 13, 2009

my frangipani a.k.a plumeria a.k.a kemboja

Posted by cik ayu at 10:16 PM
ingat tak kisah pokok bunga kemboja saya? selepas hari itu, beberapa daun pohon kemboja itu terpaksa dibuang, tak dpt diselamatkan lg. sgt2 kering. bunga nya pula, lebih kurang sepuluh kuntum gugur ke bumi.. sedihnya... ini antara kuntum2 yg masih kekal..

ada lg dua pokok kemboja sudah mengeluarkan putik2 bunga. saya akan post kan gambarnya di sini nanti, bila ia dah mekar berkembang. (hopefully, until that time saya takde la diarahkan berkursus ke mana2... kalau tak, mungkin pisang akan berbuah 2 atau 3 kali.. hehe)

p/s: sarah, ini boleh jd objek projek kite? menarik gak nih...

2 comments on "my frangipani a.k.a plumeria a.k.a kemboja"

queserasera on July 14, 2009 at 8:19 AM said...

wah, baru aku tringt ko mmg ada projek mencilok pokok2 kemboja yg dijumpai di mana2 hehehe.. dah menjadi ye.. bestnye munge2. haa, bole je jd salah satu tema projek. kita try nnt okes.

(aku tgh mood mabuk angin, hr ni nk p shah alam, naik bas... aduhai..)

cik ayu on July 14, 2009 at 7:33 PM said...

sgt menjadi sarah. sampai penuh dah depan umah aku tu, tak tahu nak selit katne lg.. tp aku masih lg ada hati nak cilok lg satu species nih kat area ayer keroh. haha..
syok gak kan. kite buat tema berdasarkan hobi. ada sentimental value sket. huhu..
oo.. naik bas ek. aku memang dah paham sgt ko nye phobia naik bas tuh. mcm ala2 phobia naik flight gitu.. hehe..apa2 pon slamat yek!

 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal