Tuesday, October 28, 2014

Bandung: Day 1

Posted by cik ayu at 1:06 PM 2 comments
touch down jek di bandung kami terus ajak pak supir gi breakfast..
budak ni suke la main pisau.. aduhhh..
lepas dah kenyang kami pon check-in hotel.. 
lepas check-in hotel, hantar beg dlm bilik, kami terus keluar.. 1st destination - Pasar Baru.
before tu hubby beli sim card indon dulu.. nanti senang nak call mesia & senang nak call pak supir.
tu hubby kat belakang (baju belang oren biru) bersama pak supir tgh beli sim card indon..
kat Pasar Baru takde amek2 gambo.. kejap sesangat.. rasanya mcm less than 2 hours kat sana.. pening dok lama2 situ, rambang mata, dan letih nak layan penjaja yg dok mengekor sana sini.. *lg2 la nak kena bawak perut ni*
masuk2 terus cari telekung yg mak mertua kirim (murah gile.. rm35 utk telekung sulam penuh siap ada beg), beli telekung travel buat ole2 (murah gile jugak.. rm6 jek se, kat mesia diorang jual rm29!!), beli kain sulam yg kakak ipar kirim (rm35).
lepas tu kami ajak pak supir gi makan.. kami request makan kat kedai biasa2 jek, tempat local slalu makan.. maka pak supir bawak kami ke sini.. lupa plak nama kedai tu, hehe...
setiap org dia bg set nasi sekali ngan teh o suam dan semangkuk air basuh tangan.. pastu kite pon pilih2 lauk kat atas meja tu.. nanti dia panaskan dan serve kat kite.. jemput2 jagung tu sungguh sedap!
lepas makan kami pon ke Rumah Mode, nak soping...lama gak la kat sana..
hubby pon soping sekali.. cik ayu jek x beli ape2, semuanya beli utk anak.. biasa la ibu pantang tgk baju budak2 comel2, jd tak ingat dunia.. hehe..
*kat sini pon xde amek gambo pasal dah tak ingat dunia kaannnn.. astaghfirullah..*

lepas tu kami ajak pak supir gi Anakecil plak..
kat sini lg la x blh tahan.. sbb semua baju budak comel2.. murah2 plak tu.. rasa mcm nak angkut satu kedai.. haha.. melampau btol..

dah habis soping, kami makan malam..
lps tu kami pon balik ke hotel dan ZzzzZZzzz.. hehe..



 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal