Tuesday, November 30, 2010

hanya Dia yg tahu betapa berat hati ini..

Posted by cik ayu at 6:31 PM 4 comments

after a long thought, i finally came to this decision.. (isk..isk..isk.. sedih..)

for those who have e-mailed me, i'll reply your e-mail as soon as possible =(

p/s: dear reader, do hang around as usual and watch for CupcakesChek 'come back'. it won't be long, InsyaAllah =)


Thursday, November 18, 2010

birthday girl yg dah basi dgn birthday cake nya yg sgt sempoi

Posted by cik ayu at 8:39 PM 3 comments
misi birthday cake jannah akhirnya berjaya! =) walaupon birthday jannah dah nak dekat 2 bln berlalu, tp gigih mama buat jugak birthday cake nye.. everytime cik ayu buat kek jannah akan tanya, "ni happy birthday to you jannah ke mama?".. dan setiap kali tu la cik ayu akan jawab, "bukan.. ni kawan mama punya..". lg plak, jannah akan nyanyi lagu 'happy bithday' tiap kali sebelum nak tiup api ubat nyamuk.. adeh.. hati mama mana la yg tak sadis..

so at last, siap la kek sempoi nih di tgh hari, hari raya adil adha..
dua layer ok! =)

sangat happy bila jannah peluk dan cakap "terima kasih mama buat kek birthday to you jannah!!"..

dan ini muka budak yg happy giler dpt birthday cake =)
p/s: jgn tak caya, topi tuh cik ayu simpan utk preparation 1st birtday jannah lg.. huhu..

Friday, November 12, 2010

3D wedding cake cookies

Posted by cik ayu at 9:41 PM 2 comments

cantik kan? hehe.. (ni kire masuk bakul angkat sendiri ke?) this is actually a request from a customer, baiti nama nya.. bile tgk contoh picture yg baiti kasi, cik ayu rasa cam cik ayu blh buat.. tp tu la, tak berani nak commit dulu, i have to make the sample first.. dan setelah berbulan2 (since bulan puasa request nye nih.. hehe) at last! malam ni terlaksana.. harap baiti suka, dan terima kasih kerana sgt sabar menunggu ya! =)



Thursday, November 11, 2010

nurul huda's pink and baby blue cookies

Posted by cik ayu at 6:38 PM 0 comments

ini order dr sis nurul huda.. memula nurul nak mini cakes, tp last minute tukar nak cookies plak.. seb baik cik ayu blom buat lg mini cakes nye ya.. =)

theme: pink and baby blue.. sgt la commel skali colour combination nya.. cik ayu pon geram!! =)



Wednesday, November 10, 2010

syazwani's soft yellow and soft pink cookies

Posted by cik ayu at 7:06 PM 0 comments

order ni dr syazwani.. utk hantaran nya.. syazwani nak cookies bentuk heart. theme: soft yellow and soft pink..i've tried my best on these cookies. really glad to receive syazwani's sms saying that she hearts them soo much =) buat cik ayu senyummm..



lagi bola..

Posted by cik ayu at 7:00 PM 2 comments

ini order dr rosy.. memula rosy nak cookies bentuk heart.. tetiba bile tgk cookies iman yg gambar bola itu, rosy terus mintak tukar... nak bola gak.. huhu..

cik ayu hanya menurut perintah aje.. =)

thanks for the order ya rosy!


Tuesday, November 9, 2010

satu jari...

Posted by cik ayu at 7:10 PM 2 comments

satu hari jannah balik dari taska dan nyanyi lagu ini..
(sila telengkan kepala anda utk view yg lebih baik.. huhu)

video

satu jari

satu jari

Allah beri

tunjuk sini

tunjuk sana

Alhamdulillah


p/s: sila abaikan muka jannah yg comot tuh... standard pakai bedak lepas mandi..huhu..

Monday, November 8, 2010

shima's cookies and cupcakes

Posted by cik ayu at 9:42 PM 0 comments

ini order dr shima utk majlis perkahwinannya. theme: pink and purple. memula kite tengok cookies nya dulu ya.. 3 designs as she requested.

1st design - whimsy swirl heart with 3 mini roses

2nd design

3rd design - embossed heart with 'love'

4th design

dan ini pula cupcakes shima..

25 pcs vanilla cuppies
zoom in..
thanks shima for the order =)

fana's mini cakes and cupcakes

Posted by cik ayu at 6:42 PM 2 comments
rasa cam lama tak update blog nih dgn cookies, cupcakes dan mini cakes cik ayu. haa.. so hari nih ada entry berganda-ganda ya =) (itupon kalau sempat.. hihi)
ok, ini mini cakes and cupcakes untuk majlis pertunangan fana.. mini cakes ni dr pihak fana utk pihak lelaki. the theme: yellow.

1st design
2nd design
3rd design
9 pcs all together
dan cupcakes pink and peach ni plak dr pihak lelaki utk fana =)

the pink
the peach

25 pcs blueberry cuppies

p/s: next order from fana will be in march 2011 =)

Sunday, November 7, 2010

jannah the dragonfly

Posted by cik ayu at 8:29 PM 2 comments
ptg td adalah 'school concert & graduation day' skolah jannah. jannah budak taska, so jannah tak la graduate.. hehe.. bebudak taska semua kena join fashion show, theme nya: flora and fauna. jannah jd dragonfly! (tp kengkadang nampak mcm butterfly, cuma bezanya sayap nya tu kecik sket)

she's getting ready
sempat snap pic before naik stage
turun dr stage amek gambar ngan chipmunk ni plak

and guess what! jannah dpt nombor satu ok..!! hehehe.. (tak sia2 mama ngan ayah sampai ke kl sewa costume tu..huhu)

a winner pose!
(rasanya sbb pose ni jugak la jannah blh menang)
p/s: ayah ngan mama menang juga.. hadiah pasangan pakaian sedondon.. cehwaahh.. (sebelah kiri tu hadiah mama ngan ayah.. hihi)


 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal