Monday, July 27, 2009

pink kaler!

Posted by cik ayu at 10:44 PM 2 comments
ini sekuntum lg bunga kemboja dr spesis yg lain, baru jek berkembang di taman saya... (yo la tuh... mana ada taman...sume tanam dlm beg plastik jek.. huhu).

sangat seronok bile tgk bunga2 nih! salah satu terapi minda.



Saturday, July 25, 2009

Cakes on CupcakesChek

Posted by cik ayu at 7:16 PM

Email me for quotation! =)


Cookies on CupcakesChek

Posted by cik ayu at 7:09 PM

CupcakesChek offers butter cookies decorated to suits your occasion! =) Choose either royal icing or fondant as your cookies decoration.

Cookies Pricing:

Royal Icing
Each pieces priced at RM1.00.

Fondant
Each pieces priced at RM1.90.

Cookie lolly
Each pieces priced at RM1.20.
Minimum order is 30 pieces.

Packaging:
Price includes simple packaging: a clear plastic treat bag.

Accessories:
Accessorize your cookies with a tag and ribbon at RM 0.15 per piece.

Mini Cakes on CupcakesChek

Posted by cik ayu at 6:33 PM
CupcakesChek offers you mini cakes which suits your occasion. Let us personalize your mini cakes like no others =) Check out our special mini cakes!

Mini Cakes Pricing:

Each mini cake is priced at RM 7.50 per piece. (Additional charges depends on intensity of decoration)
A mini cakes set includes 3 pieces of minicakes. Order has to be in number of sets and not number of pieces.

Mini Cakes Flavour:
All mini cakes are made from butter layer cake.

Special Mini Cakes:
Special mini cakes are made from 'Kek Lapis Sarawak'. Here are the available flavours that you can choose from:

1) Kek Lapis Cadbury.
Ingredients: condensed milk, flour, Marie biscuits, eggs, Cadbury chocolate

2) Kek Lapis Kandos.
Ingredients: condensed milk, hongkong flour, eggs, kandos chocolate

3) Kek Lapis Masam Manis.
Ingredients: condensed milk, Marie biscuits, eggs, kaya, gula gambir

4) Kek Lapis Prune.
Ingredients: condensed milk, hongkong flour, eggs, kaya, prunes

5) Kek Lapis Waterfront.
Ingredients: condensed milk, hongkong flour, eggs, kaya, horlicks

6) Kek Lapis Lumut.
Ingredients: condensed milk, nestum, eggs, kaya, horlicks

7) Kek Lapis Chocolate Chips.
Ingredients: condensed milk, hongkong flour, horlicks, eggs, kaya, chocolate chips

Special Mini Cakes Pricing:
Each mini cake is priced at RM 11.00 per piece. (Additional charges depends on intensity of decoration)

Cuppies on CupcakesChek

Posted by cik ayu at 6:17 PM
CupcakesChek offers cuppies with variety of decorations; from buttercream to fondant whichever suits your occasion.

Cuppies Pricing:

Buttercream
1) 25 pcs of 2.0 o.z. cuppies: RM 45
2) 25 pcs of 2.5 o.z. cuppies: RM 65

Fondant
1) Each piece is priced at RM 2.30 (Additional charges depends on intensity of decorations)
(Minimum order: 16 pcs)

Available flavour:
1) Chocolate
2) Vanilla
3) Blueberry

Monday, July 13, 2009

my frangipani a.k.a plumeria a.k.a kemboja

Posted by cik ayu at 10:16 PM 2 comments
ingat tak kisah pokok bunga kemboja saya? selepas hari itu, beberapa daun pohon kemboja itu terpaksa dibuang, tak dpt diselamatkan lg. sgt2 kering. bunga nya pula, lebih kurang sepuluh kuntum gugur ke bumi.. sedihnya... ini antara kuntum2 yg masih kekal..

ada lg dua pokok kemboja sudah mengeluarkan putik2 bunga. saya akan post kan gambarnya di sini nanti, bila ia dah mekar berkembang. (hopefully, until that time saya takde la diarahkan berkursus ke mana2... kalau tak, mungkin pisang akan berbuah 2 atau 3 kali.. hehe)

p/s: sarah, ini boleh jd objek projek kite? menarik gak nih...

Thursday, July 9, 2009

menjawab soalan cik sarah

Posted by cik ayu at 1:30 PM 2 comments
hmmm.. tu la... makin lama makin jauh isi blog ini dgn tajuk nya... kalau karangan, dah terkeluar tajuk gile dah ni. hehe..

tp tu la.. masih belum berkesempatan utk ber'karya' dgn tool2 saya lg... busy atau malas? hehe... ntah la.. mungkin gabungan kedua nya..

tp saya ada cita2.. birthday jannah nanti saya akan buat cupcakes. mula2 ingat nak buat kek skali.. tp pk2 balik, tak jadi.. nak buat pulut kuning, buat bentuk mcm kek.. hehe. deconya, fondant..

saya akan mula buat cupcake topper (deco2 atas cupcake itu) mulai sekarang.. (tp hujung minggu ni tak boleh plak.. mak, bak ngan mak long dtg visit, nak bawak derang jenjalan, skang melaka tgh musim buah!)

di sini saya utarakan idea saya utk dikomen oleh semua... ni colour template yg ada dlm kepala saya buat masa ini... ok tak?

Tuesday, July 7, 2009

bunga kemboja ku layu

Posted by cik ayu at 10:09 PM 3 comments
pokok bunga kemboja saya sudah berbunga sebenarnya... tp saya masih menunggu bunga itu kembang sepenuhnya sebelum saya share gambo nya di sini. ptg td saya sampai ke rumah lebih kurang pukul 6 ptg (balik dari kursus dua hari di kl).. sgt sedih... pokok bunga kemboja saya layu selayu layu nya... daun nya pon kering.. mcm keropok yg kena goreng.. keluar2 jek dr kereta, saya terus siram dgn air yg bnyk sekali..
boleh kah bunga kemboja ku diselamatkan? sama2 la kite nantikan..

dan ini gambo jannah yg saya amek smalam.


 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal