Monday, May 18, 2009

tangan tangan

Posted by cik ayu at 6:46 PM 3 comments
hubby yg amek gambar ni. saya yg suruh.. huhu...
(ni semua angkara takde tv, so satu family dok main amek2 gambo...)

"having a place to go - is a home
having someone to love - is a family"


Saturday, May 16, 2009

i hit three-O

Posted by cik ayu at 10:19 PM 1 comments
hari ini hari ulang tahun kelahiran saya... yg ke? hua.. hua.. hua.. (sila lihat tajuk ye!)terima kasih atas birthday wish yg diucapkan oleh kawan2 dan insan tersayang..
sarah - wish thru msg di telefon pg ini & kat entry blog nya..
ina - wish di ruangan comment blog saya. semalam..
gee - wish di yahoo msger (off-line msg) walaupon rasanya gee tersalah tarikh, pasal masa dia wish tu 1st may (hari pekerja), birthday saya 16th may (hari guru).. takpe la.. guru pon pekerja jugak.. dihalalkan.. hua.. hua..hua...
pak itam - wish malam tadi.. siap mintak kek plak lg tuh.. saya pon kompius, birthday sape sebenarnye nih?? huhu
hubby - wish awal pg td, pukul 1 pg.. sbb hubby set alarm kat hp kul 12 pg tp x tersedar, seb baik sedar kul 1 pg.. kalo tak..?? huhu..
semoga hidup saya diberkatiNya.. amiin..
dan ini gambar birthday cake yg hubby beli dan paksa saya potong dan makan pg2 buta tu, walaupon mata saya rasa nak tertutup sgt2..

maaf atas kualiti gambar yg kurang memuaskan... gambar diambil dgn hp saya, kamera saya baru ptg ni saya gi amek kat kedai...
dan lg satu, cupcake tak sempat nak buat... lg pon pasal dah ada kek kan.. so next week ye kengkawan!

Friday, May 15, 2009

laskar pelangi the movie

Posted by cik ayu at 6:44 PM 2 comments

hari ini saya berpeluang menonton filem ini. saya tgk muvi ni di training center hall di tempat kerja saya. aktiviti ni anjuran persatuan wanita bersama badan kebajikan islam di tempat kerja saya. malangnya, saya hanya sempat tgk separuh..(pasal tgk ni time lunch break... so x sempat abes satu muvi tuh). next week derang sambung balik..

sebelum tayangan

saya: ko penah tgk cite nih? mcm best jek...

cik sarah: company ko beli cd nye ke? ori ke cetak rompak? hehe. aku tringin nk tgk. baca novel dia yu, best. tangkap leleh gak, ada part2 nye la, sedeh... huhu. tp best lah. ada sequel jugak, lg 3 buku, andrea hirata tu wat tetralogi, tp yg muvi ni dr novel no 1 tu je. sambungan dia ialah bila bebudak tu dh besar, sang pemimpi, edensor ngn mariamah karpov. aku baru sampai edensor separuh, mariamah karpov xdak versi melayu lg, versi indon je skrg hehe... aku nk p tgk kat pp* la mggu depan! hahaha

saya: kalo cenggitu aku nak tgk la ari ni...

cik sarah: hehe. slmt nonton! kirim salam sama ikal dan lintang ya hehe..

selepas tayangan (yg tak sempat nak habis itu..)

saya: sarah... aku dah tgk laskar pelangi tuh.. tp tak sempat abes... sambung next week... best2... awal2 jek dah hampir ternangis... ternangis pasal happy, akhirnya harun dtg menyelamatkan keadaan... tak sabor nak tunggu next week.. td tgk sampai depa menang carnival tu jek.. pastu dah kena stop.. takde sub-title melayu, so aku rasa ni dia dpt dr indon kot cd nye... berguna la gak perkataan2 jawa yg blajo ngan gee dulu.. haha..

cik sarah: bestnye dpt tgk laskar pelangi. aku entahlah bila nk tgk, patut aku pesan kat bibik aku carikan dvd laskar pelangi kat medan tu kan? huhu. japgi aku nk try sms dia la haha.


p/s: sarah... cuba ko teka yg mana lintang yg mana ikal dlm gambo tuh... (between yg 3 org yg kat tgh tuh..) huhu..

Wednesday, May 13, 2009

tv - satu keperluan ke?

Posted by cik ayu at 7:15 PM 4 comments
boleh kah kite hidup tanpa rasa bosan kalau takde tv? hmmm... saya masih ingat lg masa saya di uni dulu.. kami ada tv dlm bilik (seludup la ni.. huhu). pastu masa saya mula2 kerja (masa tu thn 2004), barang yg kami beli dulu utk rumah sewa kami, tv. pastu masa saya transfer ke melaka, benda pertama saya beli utk rumah sewa saya, tv.
tp skang rumah kami takde tv. tv kami dah pon kami bg pd mak ngan bak masa derang dtg aritu. tv kat kg rosak, dah berbulan lama nya.. kesian bak, tak dpt nak tgk rancangan feveretnya - kalam suci di astro oasis.
so dgn rela hatinya kami bg tv kami. sebenarnya kami dah beli tv baru, tp sampai skang tak sampai2 lg.. takde stok.. bayangkan lah, ni dah nak masuk 2 minggu, tp jgn kata tv, kotaknya pon tak nampak bayang lg. memang lepas ni kompom saya takkan beli brg kat c*urts lg!! sgt2 slow, pastu tak pernah nak update status tv saya tu camne...
bile takde tv, mcm2 saya rasa:
- saya tak tahu dunia luar, pasal saya takde masa baca paper, so harap tgk berita kat tv jek..
- masa lambat berlalu, sedikit bosan kengkadang..
- jannah lebih bnyk masa main dgn saya (pasal jannah suke tgk iklan, kalo iklan keluar, memang mata dia takkan lepas dr pandang tv, dan bayangkan lah brape bnyk iklan ada dlm setiap rancangan tu kan...)
- saya ada masa nak mem'blog' pasal tak leh layan tv.. huhu
haa.. hari ni hubby forward msg ni kat saya. 'kamu boleh datang ambil camera kamu. sudah siap baiki. from fotokem mahkota parade..' hehe.. akhirnya! so lepas ni InsyaAllah saya akan mula ber'karya' kembali... (rasa2 mcm fondant dlm simpanan saya dah expired jek! huhu)
saya plan nak bake cupcake utk birthday saya.. kite tgk hasilnya nanti mcm mana ye.. huhu...

Tuesday, May 12, 2009

35 hari selepas resolusi baru saya

Posted by cik ayu at 6:43 PM 4 comments
masih ingat lg resolusi saya 35 hari yg lalu? kalo dah lupe... boleh cek entry saya di bulan april.
for your info, last time i weighed 62kg. just now, i've got the courage to step on the scale, and alhamdulillah, i weighed 58kg. i loss 4kg in 35 days... ok la tu.. better than to lose nothing kan.. (tgk tak 'the biggest loser'?.. derang turun the same weight in one week... tp boleh la.. depa takde keje lain, dok exercise seharian. huhu)
skang saya dah ada 2 org rakan yg mempunyai misi yg sama. ini buat saya lg bersemangat!
semoga misi kami akan berjaya! my aim: by the end of this september, i'll be weighing 50kg. realistic enough tak? haha... so sebulan at least saya kena turun 2kg.
why the target date is end of september? hehe... bila tiba masanya saya akan bgtau... buat masa sekarang, bak kata dato' siti, 'biarlah rahsia'... hua..hua..hua..

Sunday, May 10, 2009

selamat hari ibu mak!

Posted by cik ayu at 10:35 PM 2 comments
hari khamis yg lalu mak dan bak dtg dari kg. tujuan utama, nak hantar stok ubat pak itam, sambil2 tu boleh la jenjalan kat melaka ni.
hari jumaat kami shopping, hari sabtu kami ber'barbeque' di pantai kundur (lg skali ye kawan2.. huhu). bak suke... bak kata,"kakak, kalau panjang umur, hari raya nanti kakak buat mcm ni ye..". nampaknye, memang resepi yg ku cilok dr internet tu, menjadi. huhu. dan hari ni kami rest.
esok mak ngan bak akan balik semula ke kg. sekejap jek rasa nya. this year saya dapat sambut hari ibu dgn mak. selamat hari ibu mak! takde ape yg dapat saya bg setanding dgn kasih sayang mak selama ni. hanya sepasang baju yg tak seberapa harganya. (tak plan pon sebenarnya nak bg baju tu, cuma masa ke kedai kain utk beli kain baju maktok, saya tanya mak kalau2 ada yg dia berkenan.. mcm biasa. mak pilih kain kaler hitam.)
kepada kawan2 saya yg belum bergelar 'ibu'... selamat hari ibu kpd ibu2 mereka.
kepada kawan2 saya yg ibu mereka sudah kembali ke rahmatullah.. saya doakan semoga roh ibu mereka dirahmati Allah. Al-Fatihah.
kepada kawan2 yg dah jadi ibu (macam saya!)... saya ucapkan selamat hari ibu!


"A mother is a person who seeing there are only four pieces of pie for five people, promptly announces she never did care for pie."
-- Tenneva Jordan

Tuesday, May 5, 2009

entry selepas pulang dari kursus

Posted by cik ayu at 9:58 PM 2 comments
saya baru pulang dari kursus selama dua hari di bangi.. kelas habis pukul 1 tgh hari. then saya drive ke puchong, nak ambil jannah kat rumah kak nana. pukul 3.30 ptg lepas solat dan sembang2 ngan kak nana, saya drive balik ke melaka. sampai rumah lebih kurang pukul 5.30 ptg. dpt msg dari hubby - washing machine kami yg kat kedai elektrik tu dah siap dibaiki. pukul 6.00 ptg saya dan pak itam pergi ke kedai elektrik utk ambil washing machine. lepas tu kami ke cheng, pak itam nak bank in kan cek elaun yg baru diterima hari ini. dan baru sekarang saya berpeluang utk on laptop saya dan mem'blog', jannah pon baru jek tido.
ada peristiwa menarik masa saya keluar dari kedai elektrik tadi. ada seorang lelaki tegur saya, "awak fatimah kan?"... alamak, sape dia ni... betul ke tak org ni.. fatimah mana la plak ni... saya pandang pak itam dgn muka blur.. lepas tu lelaki tu cakap, "awak org endau kan, org teriang".. tang ni mamat ni betul la plak... kg saya memang kat teriang, endau. saya tambah blur. pastu pak itam kata, "kakak, tu faizal rej*b la..". ooo... ye ke, saya ingat nama tu, nama salah seorang student masa saya sekolah menengah kat kg dulu (obviously bukan budak kelas saya)... tp muka org nya mcm mana, memang saya totally, 110% lupa.. hehe...
tetiba rasa dunia ni kecik sgt... blh pulak jumpa budak skolah dulu.. walaupun dia tak ingat nama saya.. (fatimah???.. huhu) tp dia masih ingat lg muka saya, adakah maksudnya muka saya masih lg muda remaja seperti dulu? hua..hua..hua....

 

CupcakesChek Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipietoon Blogger Template Image by Online Journal